Adam Chrząstowski w jury L’art de la cuisine Martell

Kategorie: 
Adam Chrząstowski fot. Agnieszka Ochniak

W miniony weekend  odbyła się kolejna edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej – L’art de la cuisine Martell. O puchar Martell walczyli reprezentanci najlepszych restauracji w Polsce. W jury prestiżowego konkursu zasiadł mistrz kulinarny Adam Chrząstowski, ambasador marki Appetita.

W XIV edycji konkursu L’art de la cuisine Martell wzięło udział 16 dwuosobowych drużyn z całego kraju. W XIV – wiecznym Zamku krzyżackim Ryn, przygotowywali oni wysublimowane i zaskakujące dania w czterech odsłonach, które zachwyciły Jury Degustacyjne i Jury Techniczne. W Jury Technicznym, złożonym z ogólnopolskich autorytetów kulinarnych, znalazł się Adam Chrząstowski – ambasador marki Appetita  i szef krakowskiej restauracji Ed Red. Jako członek Jury, Adam Chrząstowski oceniał wszelkie aspekty potraw – ich smak, aromat oraz prezentację.

Tegoroczny L'Art de la cuisine Martell - Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej wygrał duet Mateusz Bogdański i Artur Kuchnia z Hotelu Heron. 

Wyniki konkursu:

1 miejsce – Mateusz Bogdański i Artur Kuchnia, Hotel Heron
2 miejsce - Tomasz Zdrenka i Michał Kowalski, Restauracja Enjoy
3 miejsce - Krzysztof Bielawski i Patryk Głowacki, Restauracja Szeroka
Nagroda Jury Koneserów - Diana Olechnowicz i Magda Wacek, Restauracja Signature
Nagroda Publiczności - Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak, Courtyard Marriott Warsaw Airport      

Appetitato jedna z najbardziej znanych i cenionych marek przyprawowych w naszym kraju. Appetita, zgodnie ze swoim hasłem - Uwodzi aromatem. Czerpie inspiracje ze źródeł – z natury, nadając potrawom wyjątkowy smak i aromat. Produkty marki wyróżnia fioletowa kolorystyka. Jej portfolio obejmuje aromatyczne zioła, przyprawy jednorodne oraz skomponowane według autorskich receptur mieszanki przyprawowe. Ofertęuzupełnia linia dodatków cukierniczych Domowe Sekrety.